Maastricht

Het goede leven in Maastricht, de hoofdstad van de provincie Limburg, wordt duidelijk als u een bezoek brengt aan deze magnifieke stad. De sfeer van 20 eeuwen historie is bijna tastbaar aanwezig in de oude typische binnenstad. Smalle klinkerstraatjes, kerken, monumenten, herenhuizen, schatkamers en indrukwekkende gevels maken van Maastricht een zalig oord om in te verblijven en te genieten. De restanten van de stadswallen en de onderaardse vestingwerken vertellen u de geschiedenis over het woelig en krijgshaftig verleden.

Maastricht is een congres- en studentenstad met universiteiten, congrescentra, het Mecc, hogescholen, (toneel)academies en een conservatorium. Vooral de binnenstad heeft door de 1590 aanwezige objecten een enorme monumentale waarde. De bereikbaarheid is uitstekend door goede weg-, trein- en busverbindingen en door de moderne luchthaven Maastricht Aachen Airport.

De zuidelijke levenslust van de Maastrichtenaren werkt aanstekelijk. Maastricht mousseert. Talloos zijn de restaurantjes, terrassen en eetcafés, grandcafés en voornamelijk Frans getinte restaurants. Nergens in Nederland treft u zo’n overvloed aan culinaire mogelijkheden aan. Ook de typische streekspecialiteiten als grotchampignons, Rommedoekaas en asperges worden hier uitbundig geserveerd. Winkelen is tevens een rede te meer om een dagje Maastricht te plannen. Vooral mode, patisserie  en antiek zijn ruim vertegenwoordigd in de binnenstad. Maastricht, dat gun je jezelf.

De vloot van Rederij Stiphout

De vloot van Rederij Stiphout bestaat uit 5 passagiersschepen die allen zeer sfeervol en comfortabel zijn ingericht met veel houtwerk, warme stoffering en decoratief koperwerk, zoals men aan boord van echte schepen mag verwachten.
Niettemin heeft elk passagiersschip door zijn verschillende inrichting en decoratie een eigen karakter.

Museum aan het Vrijthof

Museum aan het Vrijthof is een particulier museum waar creativiteit en ondernemerschap twee belangrijke sleutelbegrippen zijn. Het museum vertelt het unieke verhaal van ‘Made in Maastricht’. Heden en verleden komen samen in de wisselen- de tentoonstellingen en het gebouw, waarbij ondernemerschap, samenwerken en gastvrijheid hoog in het vaandel staan. Inwoners en bezoekers van Maastricht kunnen in het museum genieten van ’60 minuten kunst en cultuur’ in hartje Maastricht.

Kasteel aan de Geuselt

Het huis werd gesticht in de veertiende eeuw. In 1657 werd het huis herbouwd en in de achttiende eeuw werden de twee zijvleugels gebouwd. In 1381 verhief Jan van Herte het land van Guesselt tot leen en in 1386 verhief Herman van Beusdaal het kasteel tot leen. Andreas Pallant van Blitterswijck wordt in de zestiende eeuw genoemd als eigenaar.