Nog meer te doen?

Zuid-Limburg staat niet alleen bekend vanwege het prachtige landschap en de Bourgondische gastvrijheid, maar ook vanwege al zijn internationale topattracties. Er valt heel veel te beleven… bezoek de adembenemende attracties, sprookjesachtige pretparken of bijzondere locaties zoals de grotten in Valkenburg. Ontdek zowel de historische als ook hedendaagse bezienswaardigheden die Zuid-Limburg rijk is! Alles is mogelijk!

Thermae 2OOO: 25 jaar bron van goed leven.

Op de top van de Cauberg ligt Thermae 2OOO verscholen in het groen. Thermae 2OOO werd door twee fysiotherapeuten in 1989 opgericht als kuuroord. Het bijzondere thermale water is goed voor spieren en gewrichten en heeft bovendien een extra ontspannende werking. Geniet van de binnen- en buitenbaden, sauna’s en stoombaden, whirlpools, schoonheidsbehandelingen en kuurprogramma’s.

Oorlogsmuseum Eyewitness Beek

Met een gedurfd en eigentijds concept weet het Eyewitness Museum bezoekers te imponeren. In 13 diorama’s worden met 142 levensechte figuren verschillende oorlogsscènes uitgebeeld. De Duitse parachutist August Segel neemt u mee langs de belangrijkste fronten in Europa.

Door middel van film, foto’s, ipads en geluidseffecten worden de diorama’s ondersteund. Daarnaast worden er zeer unieke voorwerpen en attributen tentoongesteld. Een absolute aanrader voor jong en oud!

Mergelrijk

MergelRijk is de nieuwste topattractie in de grotten van Valkenburg voor klein en groot. Een verrassende, zeer veelzijdige beleving en de grootste verzameling over mergel, grotten en meer…

In het grottenatelier vinden leuke mergel workshops plaats, een ideale combinatie voor een geslaagd groepsuitje. Er zijn mogelijkheden voor ieders budget.

Voor of na het bezoek kunt u genieten van een vers kopje koffie of heerlijke lunch in de bijzonder gezellige Brasserie.

Blote VoetenPark

Iedereen weet hoe heerlijk het voelt om met je blote voeten een strandwandeling te maken, te lopen door zon verwarmd gras of om de voetjes met een lekker modderbad eens goed te verwennen.

Geef je voeten de vrijheid en beleef al deze prikkels op één en dezelfde dag tijdens het blote voeten wandelen in het Blotevoetenpark te Brunssum. Laat je voeten masseren door de natuur!

Tip: Vraag ook eens naar het ‘Keltische vrijgezellenfeest’, diverse kinderactiviteiten en andere groepsarrangementen.

Steenkolenmijn

De allerlaatste in Nederland! Beleef die harde, indrukwekkende tijd en proef de sfeer van toen! Ontdek de wereld van de mijnbouw in een mysterieuze ondergrondse omgeving. Uniek filmmateriaal over de Limburgse mijnbouw is er te zien en een ex-mijnwerker vertelt zijn verhaal tijdens een rondleiding door de mijn. Hij laat de machines echt werken. Na afloop kan men nagenieten in de sfeervolle Brasserie.

Drielandenpunt

Het Drielandenpunt is bekend vanwege het samenkomen van 3 landsgrenzen én als het hoogste punt van Nederland. Tot 1919 was het Drielandenpunt zelfs een Vierlandenpunt met ”Neutraal Moresnet” als vierde land. In het begin van de vorige eeuw was er ook een vliegveld op het Vierlandenpunt. Het Drielandenpunt wordt jaarlijks druk bezocht vanwege haar uitgebreide wandelmogelijkheden. U kunt hier genieten van de beschermde natuur en de vele recreatieve mogelijkheden. Daarna is het goed toeven in Taverne De Grenssteen met haar nagebouwde illegale jeneverstokerij en een heus Douanedepot of onze gezellige Herberg.